top of page

Bezoek Andalucia

Spain

Sevilla

Het is een prachtige historische stad en heeft van alles te bieden.

Je kunt er genieten van schitterende bezienswaardigheden, het lekkere weer, de sinaasappel- en palmbomen, heerlijke tapas, gezellige winkeltjes, eeuwenoude cultuur en flamencomuziek.

Een wandeling door Sevilla is een wandeling door de historie: van de Moorse invloed in de Middeleeuwen tot het toppunt van het Spaans kolonialisme en de rijkdom die dat met zich meebracht. Er is aardig wat te doen en te zien in Sevilla.

Bijvoorbeeld Plaza de España, dit plein werd voor de Expo gebouwd aan de rand van het María Luisa Park.

Het complex in de vorm van een halve cirkel staat vol fonteinen en kleine kanaaltjes.

Huelva

De laatste jaren is het toerisme in Huelva een belangrijke factor geworden maar ongecontroleerd massatoerisme heeft men weten te vermijden.

Hier geen torenhoge hotelflats en afgeladen stranden, maar typische Spaanse huizen, rustige stranden met gezellig drukke terrasjes, veel natuur, maar ook ruimte voor sport.

Zo zijn er veel mogelijkheden voor watersport en golf.

Vlak bij Huelva ligt het havenplaatsje Palos de la Frontera. Hier scheepte in 1492 Columbus zich in om, naar later bleek, Amerika te ontdekken.

Tegenwoordig zijn hier replica’s te zien van zijn schepen de Santa Maria, de Niña en de Pinta. Op loopafstand ligt het klooster La Rábida, waar hij zijn ontdekkingsreis voorbereidde.

Rio Tinto

Het is de regio in de Andalusissche provincie Huelva. Al ver voor onze jaartelling werd in de bodem gezocht naar zilver, ijzer, koper en goud, terwijl nu wetenschappers diep onder de grond zoeken naar bewijs dat er leven mogelijk is zónder zuurstof en zonlicht.

Het gebied is uniek vanuit het perspectief dat alle landschappelijke pracht hier er niet was geweest als er geen mensenhanden aan te pas waren gekomen.

Ware het niet dat dankzij de rijke bodem het rivierwater en alles wat het raakt de meest wonderlijke kleuren heeft aangenomen.

De plaatselijke mijnhistorie, die meer dan vijfduizend jaar terug gaat, gaf het landschap nog eens een extra surrealistisch tintje.

Purper, roestbruin, bloedrood, paars, blauwgrijs, lichtgroen, bruin, oranje en geel strijden hier met elkaar om ruimte op verticale afgravingen waarin geologische lagen zich nog duidelijk aftekenen.

 

La Romería de El Rocío

De Bedevaart van El Rocío, is een populaire religieuze manifestatie ter ere van de Maagd van El Rocío die doorgaat in de provincie Huelva in Andalusië. De bedevaart wordt gevierd op het einde van de week van Pinksterzondag.

De Maagd vinden we in de kapel van El Rocío. De broederschap van Almonte is verantwoordelijk voor de organisatie van de eredienst tijdens de bedevaart. 

Na de reis te voet, op een paard, op een wagen of op een rijtuig, die doorheen het Nationaal Park van Doñana loopt komt een immense groep bedevaarders aan de poorten van de kapel, waar de groep de nacht van zondag tot maandag (Pinksteren) blijft. Verder wordt het beeld van de Maagd in processie op de schouders rond gedragen.

De route loopt langs de verschillende broederschappen waar de priesters, samen met de inwoners van het dorp bidden.

Nationaal park Doñana

Het gebied ligt in twee provincies, Huelva en Sevilla en vormt een soort natuurlijke barrière tussen deze provincies.

Er lopen namelijk geen wegen door de Doñana. Menselijke bebouwing en bewoning is op enkele uitzonderingen, na niet toegestaan.

 

De enkele mensen die in het natuurgebied wonen, leven er op natuurlijke wijze, zonder moderne voorzieningen zoals elektriciteit.

De oppervlakte van Doñana bedraagt 50.720 hectare. Het gebied wordt gevoed door de rivieren Cano de Guadiamar (een zijtak van de Guadalquivir) en de Arroyo de la Rocina.

Het gebied is belangrijk vanwege de vele trekvogels die er een rustplaats vinden op hun tocht van zuid naar noord.

De moerassen in de rivierdelta zijn voor deze vogels ideaal.

bottom of page