top of page

Algarve Birdwatching

Reserva Natural do Sapal

de Castro Marim e

Vila Real de Santo António

birdwatching.jpg
Bird.jpg

Langs de rivier de Guadiana tussen Castro Marim en Vila Real de Santo António, en met een oppervlakte van meer dan 2.000 hectare, ligt een waterrijk gebied bestaande uit moerassen, zoutpannen, inhammen en landelijke gebieden van leisteen en rode zandsteen.

 

Het is het oudste natuurreservaat van Portugal en werd in 1975 als zodanig geclassificeerd. Een geweldige plek om vogels te spotten. Onder de vogelsoorten die hier worden gevonden zijn Pernilongo, Alfaiate, Maçarico-de-bico-direito, Gaivina-de-bico-vermelho, Flamingo-comum, Borrelho-grande-de-coleira en Cegonha-branca, om er maar een paar te noemen.

 

De karakteristieke vegetatie van de moerassen en de traditionele zoutpannen resulteert in een geometrisch lappendeken van een landschap. Zoutproductie is een van de belangrijkste activiteiten in de moerassen

Details  Het Reserva Natural do Sapal de Castro Marim ligt dicht bij Villa Real de Santo Antonio aan de oostkant van de Algarve, op slechts een paar minuten rijden van de Portugees-Spaanse grens en de rivier de Rio Guadiana, en is goed aangegeven vanaf de hoofdwegen. Wandelpaden met interpretatieve borden waaieren uit vanaf het bezoekerscentrum van het park, 1,8 km ten zuiden van Castro Marim.

Terrein and Habitat

Wetland

Conditie

Vlak  open landschap

Rond pad

Nee

Is a telescoop nodig?

Wel nuttig

Goed vogelseizoen

Het hele jaar door

reserva_sapal.jpg

Beste tijd om te bezoeken

De Lente

Route

Onverharde weg, verharde weg, brede weg

Moeilijkheidsgraad wandelpad

 Easy

Eenvoudig bereikbaar

Lopend

Vogelkijkhut / platform

Ja

august.jpg
bottom of page